Werkwijze

Van 1 naar 0

In drie stappen uitgelegd hoe Zifera te werk gaat.

Stap 1 Optimaliseren

Hoe minder data er van de server naar de bezoeker moet reizen en hoe kleiner deze afstand, hoe zuiniger een website is. Je kunt door middel van een DNS wijziging van je domein je website via Zifera laten lopen. Wij analyseren de code van jouw website en sturen een geoptimaliseerde versie naar jouw bezoeker. Deze geoptimaliseerde versie zal minder dataverkeer nodig hebben en door het gebruik van een speciaal netwerk minder ver hoeven te reizen.

Nee, ons platform zit tussen de server en de bezoeker. We kunnen optimalisaties uitvoeren zonder toegang te krijgen tot jouw backend of code. Het enige wat je hoeft aan te passen zijn de namservers bij je DNS instellingen. Wij doen de rest op de achtergrond.

Nee, ons platform werkt met alle hosting providers die een vast IP gebruiken. Dit zijn vrijwel alle partijen. De enige uitzondering die wij kennen is Strato.

Ja, dat is zeker mogelijk. We hebben ook een client-side analyse tool zodat we toch de stappen Analyseren en Compenseren kunnen uitvoeren. Eventueel kunnen we een adviesrapport voor de optimalisatie schrijven zodat je eigen ontwikkelaar dit kan uitvoeren.

Stap 2 Analyseren

Na het optimaliseren blijft er nog een restant aan CO2 uitstoot per bezoek over. Met onze analytische tool meten we volledig anoniem en volgens de AVG-wet het aantal bezoeken per pagina. Vervolgens berekenen we hoeveel CO2 een pagina uitstoot per bezoek en dit vermenigvuldigen we met het aantal bezoekers. Nu weten we hoeveel CO2 de verschillende pagina's van je website uitstoten en kunnen we een totaal berekenen voor de gehele website.

Nee, we verzamelen enkel welke pagina wordt bezocht en hoe vaak. Hiervoor heb je geen cookiebanner nodig.

Ja, we verzamelen geen persoonlijke gegevens.

Stap 3 Compenseren

Bij stap 2 hebben we de totale CO2 uitstoot van jouw website berekend. Eens per half jaar gaan we dit compenseren om de website volledig klimaatneutraal te maken. We werken samen met Trees For All, dit is de enige gecertificeerde stichting in Nederland voor het compenseren van CO2 door middel van het planten van bomen.

Samenwerken?
Neem contact op.

Zifera
Bisschop Hamerstraat 11
6511 NA Nijmegen
KvK: 71040900

info@zifera.nl

© Zifera